Morgen publicatie in Staatsblad radardetectorverbodx

Amsterdam - Het is Flitsservice.nl ter ore gekomen dat morgen, dinsdag 18 november 2003 de wettekst van het detectorverbod gepubliceerd zal worden in het Staatsblad. Hiermee lijkt het komende detectorvebod harde waarheid te worden. Uiteraard zal hier de strijd niet mee gestreden zijn. Vele advocaten slijpen reeds hun messen om het verbod voor de Hoge Raad omver te halen.De minister heeft in diverse kamervragen toegegeven dat het verzamelen van informatie over de lokatie's van snelheidscontroles niet te verbieden valt, daar dit onder de vrijheid van nieuwsvergaring valt.

Om die reden kan de minister de websites met actuele controleinformatie, alsmede de vele radiostations niet verbieden te stoppen met deze informatievoorziening.Een radardetector doet hetzelfde. Wat de gebruiker met de informatie doet is een tweede.


Het verbaast Flitsservice.nl dat de minister met alle mogelijke moeite een detectorverbod er doorheen probeert te jassen, terwijl door een zeer gerenomeerd onderzoeksbureau in Amerika vast is komen te staan dat detectorbezitters veiliger rijden dan niet detectorbezitters. Ook is het vreemd dat een bewezen middel om de verkeersveiligheid te verhogen, zoals het verplicht stellen van licht overdag, niet verplicht wordt.

Bron:  Flitsservice.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram