Muiden en Weesp voor verbreding A1957x

De verbreding van snelweg A1 is weer een stapje dichterbij gekomen. Donderdagavond gingen de gemeenteraden van Muiden en Weesp onder voorwaarden akkoord met de plannen van het rijk.

Beide gemeenten vreesden dat voorgenomen nieuwbouw door uitbreiding van de A1 niet meer kon doorgaan. Het Rijk heeft nu gezegd met die bouwplannen rekening te zullen houden. Binnenkort gaan de verantwoordelijk wethouders van beide gemeenten met minister van Verkeer Camiel Eurlings om de tafel om de alle voorwaarden te bespreken.

Kruitfabriek
In Muiden zijn er plannen voor bebouwing van het terrein van de voormalige kruitfabriek. In principe hoeft daar bij de verbreding van de A1 nog geen rekening mee te worden gehouden, omdat de wijk nog niet is opgenomen in het bestemmingsplan. Toch heeft de minister toegezegd de plannen te zullen beschouwen alsof ze wel al in een bestemmingsplan staan.

Trein
Weesp wil de minister ervan overtuigen dat als er toch aan de weg gewerkt moet worden, het goed zou zijn om dan ook het spoor naar Almere in de plannen te betrekken. Dit spoor moet in de komende twintig jaar worden verdubbeld. Door het op het A1-tracé te laten aansluiten, scheelt in ruimte en in geluidsoverlast.

Bron:  RTV NH

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram