N44 Levensgevaarlijk!x

Stroom van klachten bij ANWB
door Marjolein van der Gaag WASSENAAR - De flitspalen langs de Rijksstraatweg (N44) in Wassenaar zijn volgens automobilisten, die de route dagelijks passeren, levensgevaarlijk. De ANWB wordt de laatste tijd plat gebeld door mensen die hun beklag willen doen over de snelheidscamera's, die mogelijk van invloed zijn geweest op een dodelijk ongeval eerder deze week.Volgens een woordvoerster van de ANWB wordt het probleem veroorzaakt doordat veel automobilisten op de vierbaansweg, waar een maximumsnelheid geldt van 70 km per uur, met hoge snelheid van flitspaal naar flitspaal scheuren. Vlak voor de camera's trappen zij hard op de rem om een aantal meter verder het gaspedaal weer diep in te drukken.

"Doordat veel automobilisten plotseling hard remmen, ontstaat bij andere weggebruikers de angst er achter op te klappen. Maar ook de hardrijders zelf klagen over het feit dat zij telkens volop in de remmen moeten."

Ongeval

Op de N44 vond maandagmorgen vroeg een ernstig ongeval plaats, waarbij een 31-jarige Rotterdammer op het leven kwam. Door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig, waarin de man zat, in een slip en botste tegen een paal. De 24-jarige bestuurder van de auto raakte gewond. Volgens een woordvoerder van de politie Haaglanden ging de wagen glijden doordat de bestuurder plotseling hard op de rem heeft getrapt. "Waarom de man heeft geremd, is nog niet helemaal duidelijk. Maar het ongeval is wel gebeurd ter hoogte van een snelheidscamera. Dus het is goed mogelijk dat hij is gaan remmen om niet te worden geflitst", aldus de zegsman.

Ondanks de vele klachten over de weg en het recente dramatische ongeval, is het volgens de ANWB moeilijk te zeggen of de verkeerssituatie op de Rijksstraatweg moet veranderen. "Die flitspalen zijn juist neergezet omdat in het verleden zoveel ernstige ongelukken op deze weg plaatsvonden", aldus de woordvoerster. "Als iedereen zich gewoon aan de maximumsnelheid zou houden, zou er niets aan de hand zijn."

Een woordvoerster van het landelijke openbaar ministerie in Den Haag meldt dat er geen aanwijzing is dat zich op plaatsen waar flitspalen staan meer gevaarlijke situaties of ongelukken voordoen.

Bron:  de Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het is algemeen bekend dat mensen afremmen bij flitspalen. Ik ken de weg vrij goed. Een snelheid van 80 km/u zou niet verkeerd zijn en wordt er ook vaak gereden. Helaas zijn de Nederlandse flitspalen zo krap afgesteld dat een seconde niet op je teller letten genoeg is om geflitst te worden. Wat doet men dus? Afremmen tot ruim onder de 70. Met alle gevolgen van dien.