Naam leaserijders voortaan doorgegeven1583x

Leasebedrijven moeten de identiteit van leaserijders die regelmatig boetes krijgen voor te hard rijden, vanaf 1 november verplicht doorgeven aan justitie. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft dat geregeld omdat een officier van justitie een hogere boete kan opleggen als een automobilist regelmatig het gaspedaal te ver intrapt.

Dat heeft een woordvoerster woensdag bevestigd.

In Nederland rijden honderdduizenden leaseauto's. Bij een deel van de leaserijders staat het kenteken op hun naam en kan justitie al rekening houden met veelplegers. Bij het andere deel betaalt de leasemaatschappij de boete aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), om het bedrag vervolgens op het bedrijf of de leaserijder te verhalen. De nieuwe regeling heeft betrekking op laatstgenoemde groep.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, vindt kennelijk dat de automobilist de grootst denkbare crimineel is, die, koste wat het kost, gepakt moet worden voor elk vergrijp. Dat er honderden echte criminelen loslopen zal hem een rotzorg zijn.