Nederlanders: meer aandacht voor verkeersveiligheidx

Nederlanders vinden verkeersveiligheid belangrijker dan bescherming tegen woninginbraak of veiliger vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBR.

Advies

Het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, heeft 1300 Nederlanders ondervraagd. Van hen pleit ruim 80% voor een terugkerend rijadvies. De helft van hen wil dat zo'n advies geen gevolgen heeft. De andere helft wil dat wel, wat kan betekenen dat het rijbewijs wordt ingetrokken.

Puntenrijbewijs

Bijna 90% is voor de invoering van een puntenrijbewijs. Een meerderheid wil dat dit voor alle automobilisten geldt, ruim 15% wil dit alleen voor ouderen.

Bron:  RTL Nieuws

Melder: nachtkoerier

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Ik vrees met grote vrezen dat koppensneller Koos Spee van dit bericht weer alleen de titel zal lezen. En natuurlijk zal hij dit dan weer zien als een roep vanuit de bevolking om een hogere verkeersveiligheid Deze vindt men belangrijk en moet dus nog beter bewaakt worden! En wij weten inmiddels wat dit betekent, het verhogen van het aantal snelheidscontroles. Dit is immers de enige handhavingsmaatregel die geld oplevert in plaats van kost. Ik houd mijn hart maar weer eens vast.