Nieuw snelheidstraject1356x

Als onderdeel van het "Handhavingsplan Oost-Brabant 2014" zijn door de politie nieuwe, actuele handhavingslocaties benoemd in de regio Oost-Brabant voor mobiele snelheidscontroles. De N620 Sonseweg met de Bestseweg is een dergelijk nieuw snelheidstraject. Vanaf juli gaat het Team Verkeer van de Politie Eenheid Oost-Brabant de gekozen trajecten intensief controleren.

De N620 is de weg van Best naar Son en kent aan de zijde van Best een 60 km/uur regime en aan de zijde van Son een 80 km/h regime. De weg loopt door een bosgebied en kent veel aangrenzende bomen langs de rijloper met name in het 60 km/h gedeelte staan de bomen kort aangrenzend aan de weg. De hoofd toedracht bij ongevallen is geen doorgang/voorrang verlenen. Frontale aanrijdingen komen meermaals naar voren qua aard.

Handhavingslocaties "snelheid mobiel"
Onder "mobiele snelheid" vallen zowel de radarcontroles met radarvoertuig en statief, als ook de lasercontroles. Op de benoemde handhavingslocaties kunnen alle verschillende middelen worden ingezet, afhankelijk van de situatie ter plaatse.

Verdelen
Voor heel Oost-Brabant zijn ongeveer 64 handhavingslocaties te 'verdelen'. Op basis van het aantal ongevallen per gemeente wordt ook het aantal locaties verdeeld: is in een gemeente 10% van alle ongevallen in Oost-Brabant gebeurd, dan krijgt deze gemeente ook 10% van de handhavingslocaties toebedeeld.

Bron:  Nieuwsbank

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

De hoofd toedracht bij ongevallen is geen doorgang/voorrang verlenen, maar toch gaan we op snelheid controleren omdat dat veel meer geld in het laatje brengt.

Het is weer duidelijk dat de controles niets met de verkeersveiligheid te maken hebben.