Nieuw surveillancevoertuig is Ford Mondeox

EDE - De politie van Ede van het politiekorps Gelderland-Midden nam vandaag de eerste nieuwe surveillancevoertuig - een Ford Mondeo - in gebruik. De komende vier jaren worden alle surveillancevoertuigen (in totaal 45) van het korps vervangen door de Ford Mondeo (model 2004), hatchback, 130 pk turbo diesel.Het surveillance-autopark bestaat nu grotendeels uit Volkswagens Golf. Ieder district ontvangt nog dit jaar twee nieuwe Ford Mondeo`s. Momenteel staan zes Mondeo`s gereed om verder in- en opgebouwd te worden.


De Nederlandse Politie heeft vorig jaar haar voertuigenpark Europees aanbesteed. Uit de aanbesteding kwamen zes automerken naar voren. De korpsleiding van de politie Gelderland-Midden heeft uit deze automerken gekozen voor Ford en Opel. De Commissie Gebruikersgroep Voertuigen van de politie Gelderland-Midden heeft een programma van eisen opgesteld voor het vaststellen van het type van de nieuwe voertuigen.


Bij het maken van de keuze is naar een aantal aspecten gekeken, zoals het aantal dieseluitvoeringen, resultaten van een operationele toets, het aantal modellen, de dealerdichtheid in de regio en de mate van veiligheid. Ford en Opel scoren goed op deze punten en voldoen aan de eisen die de commissie stelde. Ford wordt ingezet als opvallend en onopvallend voertuig, de Opel alleen als onopvallende wagen

Bron:  Ede stad

Melder: Gijsbert

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram