Nieuwe aanpak hardrijder





 

30 OKTOBER 2002 - LOCHEM - Om de snelheid van automobilisten op de Barchemseweg in Lochem terug te dringen, komt er eind dit jaar of begin volgend jaar twee weken lang een matrixbord langs de weg te staan. Daarop kunnen passanten exact zien hoe hard ze rijden.



De bedoeling hiervan is dat hardrijders schrikken van hun snelheid en dat ze vervolgens het gaspedaal loslaten. Als na twee weken het rijgedrag op de Barchemseweg nog steeds te wensen overlaat, dan gaat de politie ter plaatse bekeuringen uitschrijven.



Dit is ruwweg de inhoud van een ambtelijk advies, dat momenteel in voorbereiding is. Het daaruit voortvloeiende voorstel zal in december aan de gemeenteraad van Lochem worden voorgelegd.



Volgens een gemeentewoordvoerder is het bord bedoeld als handhavingsinstrument. ‘Na die twee weken komt het bord telkens op een andere locatie in Lochem te staan.‘ Wat het bord gaat kosten, is nog niet bekend.



Aanleiding voor de discussie over aanvullende verkeersmaatregelen op de Barchemseweg is het tragische verkeersongeval van woensdag 18 september. Door een roekeloze manoeuvre van een jonge automobilist raakte de tienjarige Boelie Scheepens die dag levensgevaarlijk gewond. Vijf dagen later overleed de leerling van de Mr. G. Propschool in het ziekenhuis.



In een gezamenlijke actie van politie, gemeente en de Propschool werden in de tweede week van oktober op de Barchemseweg duizend flyers uitgedeeld door klasgenootjes van Boelie. Zij plaatsten ook enkele zelfgemaakte verkeersborden.



Verkeerswethouder Alwi Pompe beloofde eind september dat de gemeente snel zou onderzoeken of en hoe de Barchemseweg (nog) verkeersveiliger kan worden.

 
 
Bron: Apeldoornse Courant
 
  30-10-2002  


|

FlitsKaart