Noord: Dood rijdt mee in Drenthe





 

Assen - Halverwege 2002 lijkt Drenthe op een rampjaar in het verkeer af te stevenen. Tot begin juli vielen er 35 doden op de Drentse wegen. Als die trend doorzet, komt de provincie dit jaar uit rond de zeventig doden waarmee een absoluut dieptepunt voor de laatste decennia zou worden bereikt. In 2001 vonden 55 mensen de dood in het Drentse verkeer. Dat waren er ook al verontrustend meer dan de 44 dodelijke slachtoffers van 2000 en 1999. De provincie steekt met deze aantallen ongunstig af bij het landelijke beeld. Dat liet over 2001 een daling zien: van 1082 in 2000 naar 993 vorig jaar.



Gegevens over de aantallen gewonden in het eerste half jaar op de Drentse wegen zijn nog niet beschikbaar. Maar een woordvoerder van de politie stelt vast dat het toeval een grote rol speelt en dat het verschil tussen levend of dood soms maar heel gering is.



De aanhoudende groei van het aantal doden lijkt haaks te staan op het pakket maatregelen dat de laatste jaren in Drenthe is genomen. Op tal van plaatsen zijn beperkingen van 30 en 60 kilometer per uur ingevoerd en rotondes aangelegd. Ook de controle op hardrijders is verscherpt.



"Als je alleen naar de aantallen slachtoffers kijkt, is het makkelijk om te zeggen: weggegooid geld. Maar dat is te kort door de bocht."

 
 
Bron: Dagblad ven het Noorden
 
  13-7-2002  


|

FlitsKaart