Noord-West: Nieuwe wegen in verkeersproject opgenomenx

Alkmaar, woensdag 31 juli 2002.

Het verkeershandhavingsteam van de politie Noord-Holland Noord controleert vanaf donderdag 1 augustus dagelijks het verkeer op de N248 en de N249. Dit zijn de Provinciale wegen van de Stolpen naar van Ewijcksluis (de N249) en van De Stolpen naar Wieringerwerf (de N248). Het gaat hierbij vooral om snelheidscontroles in het kader van het verkeershandhavingsproject dat de politie in maart van dit jaar is begonnen.

Op basis van verkeersongevallencijfers wordt gekozen welke wegen het eerst in aanmerking komen voor dagelijkse controles. Dit betekent dat gedurende een periode van enkele weken of maanden dagelijks een radarauto langs bedoelde weg staat opgesteld. Zodra het percentage overtreders voldoende gedaald is wordt de controle verplaatst. Op basis van deze gegevens is nu voor de twee genoemde wegen gekozen.De wegen waar geen dagelijkse controles meer plaatsvinden worden steeksproefgewijs gecontroleerd. Daar staat bijvoorbeeld 1 of meer keer per week een radarauto langs die weg staat opgesteld. Dit betreffen op dit moment de volgende wegen:
- de N9 Alkmaar - Den Helder

- de N99 Den Helder - Den Oever

- de N242 Alkmaar - Middenmeer

- de N244 en N246 de route Alkmaar - Zaanstad via de Westdijk

- de N302 en N506, de Provinciale wegen Hoorn - Enkhuizen.
Behalve de snelheid op genoemde wegen, wordt ook extra gecontroleerd op het rijden onder invloed, het rijden zonder helm, rijden door rood en het gebruik van de autogordel. Deze controles worden ook elders gehouden. Met de extra controles wil de politie het aantal verkeersslachtoffers drastisch terugdringen.

Bron:  Politie NL

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram