Noord-West: Politie controleert snelheid van 114.000 automobilisten





 

Alkmaar,
Het verkeershandhavingsteam van de politie Noord-Holland Noord heeft in de maand augustus van zo'n 114.000 automobilisten de snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 6.761 te snel. Hetgeen betekent dat 6 % van de bestuurders zich niet aan de snelheid hield. Hoogst genoteerde snelheid werd vastgelegd op 150 kilometer per uur op een weggedeelte waar 80 is toegestaan. Over het algemeen worden de controles gehouden met onopvallende voertuigen.



Een bijzondere score werd gehaald op 13 augustus jl. toen het handhavingsteam gebruik maakte van een opvallende politieauto op een controlepunt langs de Rijksweg 9. Maar liefst 12 % van de bestuurders kwam te snel langs. Daarbij werden snelheden gemeten van 129 en 133 kilometer per uur, terwijl ter plekke slechts 80 is toegestaan. De zichtbare aanwezigheid van opvallende de politieauto maakte dus geen indruk op die weggebruikers. De politie zal in de toekomst vaker gebruik maken van deze opvallende manier van snelheidscontrole.



De controles worden gehouden in het kader van het verkeersveiligheidsproject dat in maart van dit jaar officieel van start ging. Hierbij let de politie in het belang van de verkeersveiligheid op 5 belangrijke punten. Het rijden door rood, gebruik van gordel en helm, rijden onder invloed en overtreding van de maximum snelheid. Met het landelijke project gaan politie en justitie er vanuit het aantal doden en gewonden in het verkeer drastisch terug te dringen.

 
 
Bron: Politie NL
 
  9-7-2002  


|

FlitsKaart