Noord-West: Ruim 5000 hardrijders bekeurdx

Alkmaar, donderdag 8 augustus 2002.
In de maand juli heeft het verkeershandhavingsteam van de politie een groot aantal snelheidscontroles gehouden op de Provincialewegen in Noord-Holland Noord. Daarbij passeerden een kleine 145.000 auto's de radar. In ruim 5000 gevallen werd een overtreding geconstateerd. Hoogst genoteerde snelheid bleek 160 km/h op een weg waar 80 als maximum geldt. Vanaf 1 augustus controleert het team iedere dag op de N248 en N249. Dit zijn de twee Provincialewegen van de Stolpen naar Van Ewijcksluis en van de Stolpen naar Wieringerwerf.


De controles gaan onverminderd door. In juli werd de aandacht speciaal gericht op de N244 en 246 de route Alkmaar - Zaandam via de Westdijk. Daar stond iedere dag een radarauto.Op vijf andere Provincialewegen werden steekproeven gehouden. Dit betekent dat op die wegen wat minder vaak, maar in ieder geval enkele malen per week een radarauto stond opgesteld. Dit betreffen de Rijksweg N9 (Alkmaar-Den Helder) de N99 (Den Helder-Den Oever) de N242 (Alkmaar-Middenmeer) en de N506 en de N302 (Hoorn-Enkhuizen).


Het verkeershandhavingsteam richt zich met name op vijf speerpunten in de verkeersveiligheid. De agenten letten vooral op het rijden door rood, het gebruik van de veiligheidsgordel en helm, snelheid en het rijden onder invloed. Met deze maatregelen hoopt de overheid het aantal slachtoffers en doden in het verkeer drastisch te verminderen.

Bron:  Politie Nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram