Noord:Winschoten: auto tegen boom na politie-achtervolging





 

Een 19-jarige man uit Veendam botste zaterdagnacht tijdens een achtervolging door een politieauto aan de Nassaustraat in Winschoten met zijn auto tegen een boom. De man was door getuigen, die de politie belden, in de binnenstad van Winschoten gesignaleerd terwijl hij roekeloos en met hoge snelheid reed.
Surveillerende politiemensen zagen de wagen rijden op De Venne en reden naar auto toe. Op de Beertsterstraat gaven de agenten de automobilist een stopteken maar die negeerde dat. Hij reed met onverminderde vaart verder en verhoogde de snelheid, kennelijk om onder de politiecontrole uit te komen.



De automobilist reed tijdens de achtervolging meerdere keren tegen een stoeprand of een middengeleider en slingerde hevig. Via het Schönfeldplein en het Oldambtplein reed de Veendammer naar de Nassaustraat. Daar raakte hij de controle over de auto kwijt en botste tegen een boom.



De man werd door de agenten uit de auto gehaald. Hij bleek lichte verwondingen te hebben opgelopen en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.



De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is in het ziekenhuis een bloedproef genomen. Ook bleek dat de Veendammer niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.



Na behandeling in het ziekenhuis wordt hij nader gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  8-4-2002  


|

FlitsKaart