Nu ook intensieve verkeerscontroles op N353, N863 en N853926x

De politie en Provincie Drenthe hebben de wegen in Drenthe wederom beoordeeld. Hieruit is een nieuwe selectie van zogenaamde priowegen ontstaan. Dit zijn de meest onveilige wegen in Drenthe waarop de politie intensief controleert. De N353, N863 en N853 zijn nieuw in deze selectie.

Intensieve controles
Er wordt al geruime tijd intensief gecontroleerd op wegvakken van de N379, N374, N855, N391, N376, N371, N373 en N378. Hier zijn de N353, N863 en N853 bij gekomen. Ook zijn enkele wegvakken op de bestaande priowegen komen te vervallen of juist toegevoegd. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat er op deze wegen veel ongevallen zijn geweest of dat er veel snelheidsovertredingen plaats vinden. Dit betekent niet dat de politie niet meer controleert in de rest van de provincie, maar deze priowegen krijgen extra aandacht.

Overtreders bekend met de weg
Uit onderzoek is gebleken dat de meeste snelheidsovertredingen op een weg gemaakt worden door bestuurders die bekend zijn met de weg. Meestal wonen deze overtreders in de buurt of maken zij dagelijks gebruik van de weg door woon-werkverkeer. Door de bekendheid met de weg is het rijden daar vaak routine geworden en rijdt men onopgemerkt veel harder dan de toegestane snelheid.

Controleren op basis van onderzoek
Iedereen, die een voet buiten de deur zet, is een verkeersdeelnemer en wil zich graag veilig voelen in het verkeer. Iedere burger kan een bijdrage leveren aan verkeersveiligheid door zich aan de verkeersregels te houden en rekening te houden met andere weggebruikers. De politie wil door verkeershandhaving, waaronder controle op snelheidsovertredingen, de veiligheid in het verkeer verbeteren en daarmee het aantal verkeersgewonden en –doden terugdringen.

De keuze van gebieden en plaatsen voor controle wordt gebaseerd op analyse van gegevens over ongevallen en snelheidsovertredingen. De gekozen priowegen behoren tot de meest onveilige wegen in Drenthe.

Bron:  Politie.nl

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het criterium is dus niet het aantal ongelukken, maar het aantal snelheidsovertredingen. Heeft dus niets met veiligheid te maken maar alles met het uitschrijven van zoveel mogelijk boetes.