OM eist boete tegen autobestuurders met lasershield





 

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag voor de rechtbank in Leeuwarden tegen zeven automobilisten met verboden lasershields in hun auto boetes geëist die variëren van 225 tot 450 euro. Justitie beschuldigt de autobestuurders van het verstoren van snelheidscontroles. De advocaten van de verdachten pleitten voor vrijspraak.



Een lasershield in de auto kan snelheidscontroles van de politie met de lasergun verstoren. W. Anker, een van de advocaten, stelt dat er geen duidelijke regels zijn die het gebruik ervan in auto's regelt. ,,De praktijk geeft het beeld van een lappendeken als het gaat om opsporing en vervolging. Het ontbreekt aan sturing door het college van procureurs-generaal. We pleiten inmiddels al vier jaar voor dit soort zaken en het probleem wordt maar niet opgelost. Doordat er steeds meer apparatuur bijkomt, wordt het probleem alleen maar groter'', aldus Anker. Acht andere lasershieldzaken komen vrijdagmiddag voor.



In november 2002 mocht het Openbaar Ministerie niet tot strafvervolging overgaan omdat er geen duidelijke regelgeving omtrent het gebruik van lasershields is. Het OM ging in hoger beroep.

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  20-2-2004  


|

FlitsKaart