OM: Veel begrip voor snelheidscontroles





 

Zeventig procent van de Trouw-lezers heeft begrip voor de controles die worden gehouden op het terrein van de maximum-snelheid. Zij vinden dat dit de verkeersveiligheid bevordert. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag naar aanleiding van een peiling op de website van het dagblad.



'Heeft u begrip voor snelheidscontroles' vroeg de redactie van Trouw via de website aan haar lezers. Dit naar aanleiding van een interview met mr. J. Spee, hoofd van het Bureau Verkeershandhaving van het OM. Die kondigde daarin aan dat het OM een offensief begint om weggebruikers beter het nut van flitspalen en snelheidsboetes over te brengen. Te snel rijden is de oorzaak van dertig procent van de 1.000 verkeersdoden per jaar, aldus het OM.



Ruim 650 Trouwlezers reageerden op de stelling. Zij konden kiezen uit de antwoorden 'Ja, het bevordert de verkeersveiligheid' en 'nee, het is pesten van autorijders'. Zeventig procent liet weten begrip te hebben omdat het naar hun mening de verkeersveiligheid ten goede komt.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  1-8-2003  


|

FlitsKaart