Onderzoek naar vele verkeersdoden





 

ZEEWOLDE - De provincie Flevoland begint dit najaar een onderzoek naar de verkeersveiligheid in de polder. Dit jaar vielen er op de Flevolandse wegen al 29 doden te betreuren. Dat zijn er zes meer dan het aantal doden over heel vorig jaar. Die forse stijging baart zowel het provinciebestuur als de politie zorgen.



Politiewoordvoerder E. Onink bevestigt dat het eindtotaal van vorig jaar al op 5 juli is doorbroken. Een verklaring voor het hoge aantal dodelijke verkeersongevallen, durft hij niet te geven. "Mogelijk is er sprake van pure pech, omdat er dit jaar bij diverse aanrijdingen gelijk twee of meer slachtoffers aan hun verwondingen zijn overleden", oppert hij.



Gedeputeerde W. de Raad van Flevoland noemt elke dode er een te veel, maar waakt voor te snelle conclusies. De dramatische tussenstand hoeft volgens hem nog niet te betekenen dat de polderwegen gevaarlijker zijn geworden. "We brengen binnenkort alle oorzaken in kaart. Mogelijk was er steeds sprake van te hard rijden. Daar valt wat aan te doen", stelt hij.



De provinciebestuurder vindt dat de provincie al veel doet om de verkeersveiligheid te verbeteren. Flevoland investeert bijvoorbeeld de helft van het provinciegeld voor het regionale wegennet in extra veiligheidsmaatregelen. Daarbij gaat het onder meer om het verstevigen van bermen, waarvan het effect niet meteen te zien zou zijn.



De gedeputeerde merkt op dat ook de politie zich intensief bezighoudt met de verbetering van de situatie op de Flevolandse wegen. Zo vinden er geregeld snelheids- en gordelcontroles plaats. Het onderzoek naar de verkeersveiligheid moet duidelijk maken of provincie en politie met de huidige aanpak op de goede weg zitten of dat er toch andere maatregelen nodig zijn.

 
 
Bron: Veluws Dagblad
 
  8-8-2003  


|

FlitsKaart