Ontslagen agent klaagt korpsleiding aan





 

DORDRECHT - Tegen twee leden van de korpsleiding van de politie Zuid-Holland-Zuid is door een ontslagen medewerker aangifte gedaan wegens smaad. Het gaat om korpschef Ruud Bik en zijn woordvoerder Erik Theunissen, zo heeft het openbaar ministerie in Dordrecht gisteren bevestigd.



Justitie onderzoekt nog of vervolging van de regionale politietop op basis van de aangifte mogelijk is. Volgens een woordvoerster valt daarover volgende week een beslissing.



Leugenaar


De agent, die vorig jaar samen met twee collega’s vanwege nachtelijke uitstapjes in diensttijd naar andere regio’s in ons land de zak kreeg, zegt door de korpschef en het hoofd communicatie in onder meer deze krant onterecht te zijn uitgemaakt voor leugenaar. Hij wil dat het duo publiekelijk excuses aanbiedt.



De ontslagen diender werd het niet in dank afgenomen dat hij had bekendgemaakt dat de andere twee ontslagen agenten na bemiddeling van korpschef Bik bij het korps Haaglanden aan de slag konden.



De politie Zuid-Holland-Zuid ontkende dat aanvankelijk zelfs glashard, maar de afspraak om in ruil voor een baan af te zien van juridische procedures tegen het regiokorps werd onlangs door een van de betrokkenen bevestigd.



Het korps wilde gisteren niet reageren op de smaadklacht tegen de hoofdcommissaris Bik en zijn woordvoerder Theunissen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  18-3-2006  


|

FlitsKaart