'Ook verkeersdoden op alcohol testen'x

AMSTERDAM - Bij een verkeersongeval waarbij doden vallen moeten voortaan ook de slachtoffers op alcoholgebruik gecontroleerd worden. Dat zegt de Brabantse politiecommissaris Ted Peer vrijdag in de Volkskrant.

Nu worden verkeersdoden niet getest. Van bestuurders die zwaargewond naar het ziekenhuis worden gebracht worden bloedmonsters afgenomen, maar als zij overlijden worden de monsters in opdracht van het Openbaar Ministerie weggegooid. Mensen die niet meer leven, kunnen immers niet meer vervolgd worden, luidt de redenatie.

Daardoor kan de politie vaak niet de ware oorzaak van ongelukken en de brede analyse van de gevolgen van alcohol in het verkeer niet meer achterhalen, zegt Peer. Daardoor zou een onvolledig beeld ontstaan van de gevolgen van alcohol in het verkeer. Peer heeft zijn voorstel inmiddels aangekaart bij het Openbaar Ministerie.

Bron:  nu.nl

Melder: Gigabert

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Flitsservice pleit hier al langer voor. Met name omdat de ongevalscijfers op deze wijze 'gemanipuleerd' worden. Hierdoor komt een te hoge snelheid in dit geval als oorzaak van het ongeval op het lijstje te staan.