Oost: Celstraf na zinloos verkeersgeweldx

ZWOLLE/HARDENBERG - Een automobilist werd 25 maart bij een stoplicht op de Heinoseweg, even buiten Zwolle klemgereden door een busje en vervolgens door een groep agressievelingen in elkaar geslagen, omdat hij te zacht reed.
Een van de daders was een 21-jarige Hardenberger. Hij gaat de cel in.
De zeven - afkomstig uit Zwolle, Hardenberg en Dalfsen - waren in het (bedrijfs)busje op weg naar hun werk en werden laaiend over het rijgedrag van de automobilist vóór hen.

Die hield zich keurig aan de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, maar dat vonden de 'bumperklevers' veel te langzaam.

Bij café De Mol probeerden ze de man via de parkeerplaats rechts te passeren. Toen deze sneller ging rijden om dat te voorkomen, raakte het stel helemaal door het dolle heen.

Het werd nóg erger toen de man ook nog een paar keer remde om aan te geven dat het busje te dicht achter hem zat.
Toen de automobilist voor de verkeerslichten moest stoppen, besloot de 25-jarige, uit Zwolle afkomstige bestuurder van het busje, de personenauto klem te rijden.

De zeven inzittenden stormden het busje uit, rukten het portier van de auto open en beledigden, schopten en sloegen de automobilist.

Ook werden vernielingen aan de auto aangericht. Tenslotte werden de autosleutels van de 26-jarige man afgepakt en weggegooid.

Voor officier van justitie mr. Scheffer was het een duidelijke zaak van zinloos verkeersgeweld. Twee Zwollenaren en een Dalfsenaar kregen 180 uur dienstverlening. De bestuurder van het busje, de Hardenberger, gaat twee maanden de cel in en kreeg bovendien een werkstraf van 120 uur, plus een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vier maanden wegens rijden onder invloed bij een eerdere gelegenheid. Hij stond niet alleen terecht voor de 'verkeersmishandeling', maar had eerder ook een NS-conducteur in de trein tussen Ommen en Zwolle bedreigd en vol in het gezicht gegrepen toen deze constateerde dat H. geen geldig kaartje bij zich had.

Bron:  Tubantia

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Men neemt (heel) graag op de eigen manier deel aan het verkeer. Als dat over en weer onmogelijk gemaakt wordt, escaleert het wel vaker. Geweld langs de weg is een groot deel van het totaalcijfer; meer dan algemeen gedacht wordt. Als 6 miljoen auto's zich autonoom verplaatsen over 2000km snelweg zijn conflicten en botsingen een logisch gevolg. Mogelijke oplossingen zijn: grondige kennis van de RVV-regels bij alle bestuurders, verdraagzaamheid en incasseringsvermogen, niet deelnemen aan escalatie-spiraal. De ANWB adviseert ook het 'niet reageren'.