Oost: Flitspaal tussen Wierden en Nijverdal opnieuw vernield





 

WIERDEN/NIJVERDAL - De plannen van justitie om 'flitspaalvandalen' te betrappen door het plaatsen van extra beveiligde flitspalen komen te laat voor de paal aan de rijksweg 35 tussen Wierden en Nijverdal. Deze werd vorige week voor de tweede keer dit jaar vernield. De camerakast werd in de nacht van woensdag op donderdag in brand gestoken. Het bovenste deel van het zwartgeblakerde apparaat is begin deze week door de politie verwijderd



Volgens een woordvoerster van de politie valt de schade mee, ondanks de redelijk rigoureuze aanpak van de vandaal. De camera is volgens haar niet kapot. Desondanks gaat het ettelijke duizenden euro's kosten om een geheel nieuwe kast te plaatsen.



Of Justitie nu - door schade en schande wijs geworden - een 'vandaalpaal' langs de weg Wierden-Nijverdal plaatst, is niet duidelijk. Deze nieuwe palen zijn voorzien van rook- en hittesensoren en onder meer trillingssensoren. Wie binnen een straal van een meter hiervan komt, stelt een alarm in werking. Bij de politie gaat dan een 'stil alarm'.



Er staan zo'n zevenhonderd 'gewone' flitspalen langs de wegen. Die kosten zo'n 10.000 euro per stuk. De extra beveiligde palen zijn circa vijftien procent duurder. De verwachting is dat over ongeveer twee jaar ruim tien procent van deze palen in Nederland is geplaatst.

 
 
Bron: De Twentsche Tubantia
 
  8-9-2002  


|

FlitsKaart