Opgelet: flitsende gendarmes hebben het op toeristen gemunt6391x

Vlaamse toeristen die deze zomer door Frankrijk rijden, kijken beter goed uit. De gendarmerie zet er minstens 160 rondrijdende, anonieme flitsauto's in, die dag en nacht zullen patrouilleren. En de boetes, in het slechtste geval tot 1.500 euro, vallen tegenwoordig ook steevast in je bus.

"De Franse politie gebruikt nieuwe mobiele radars die doeltreffender zijn dan de bestaande vaste exemplaren en bovendien niet zichtbaar zijn. Anonieme politievoertuigen rijden zo rond op de (auto)wegen en flitsen alle bestuurders die te snel rijden, zelfs in de tegenovergestelde richting. Ook roekeloos rijgedrag zal worden aangepakt. Er is geen ontkomen aan. De kans dat je gepakt wordt, is zeer reëel", zegt Danny Smagghe van Touring in Het Laatste Nieuws.

"Je betaalt je boete maar beter meteen. Als je dat niet doet, dan verhogen de bedragen. En voor wie helemaal niet betaalt, is de gendarmerie bijzonder streng. Bij een volgend bezoek aan Frankrijk gaat de auto dan aan de ketting. Ze werken ook met nummerplaatherkenning", aldus Smagghe.

Bron:  Het Laatste Nieuws

Melder: Ronver

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram