Oplettende burger bespaart tientalle automobilisten bon





 

ABBENBROEK - Bij tientallen automobilisten ploffen géén bekeuringen voor te snel rijden op de deurmat, door oplettenheid van een bewoner van Spijkenisse.



De 23 jarige Remco de Goede ontdekte dat een geniepige radarcontrole ter hoogte van de Gemeentelandsedijk te Abbenbroek niet juist was en trok bij de politie aan de bel. De alerte Spijkenisser kreeg gelijk en het politiekorps Rotterdam-Rijnmond kon niets anders doen dan alle foto's van de desbetreffende controle vernietigen. Daardoor bleef tientallen automobilisten een fikse boete bespaard.



Op woensdag 9 februari stond een politieagent verscholen in zijn groene Ford Mondeo Station er volgens De Goede, die was gewaarschuwd door een vriendin, flink op los te flitsen. De Spijkenisser die zich groen en geel aan de snelheidscontroles ergert, zag al snel dat de metingen niet correct waren.



"Er werd gecontroleerd op vijftig kilometer per uur. De wagen van de politieman stond echter bij het bord 'einde alle verboden'. Op dat gedeelte was tachtig kilometer per uur toegestaan. Toen ik foto's wilde maken van de controle ging de controleur er in zijn radarauto als een haas vandoor", zegt De Goede, die overigens wel de verkeerssituatie op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.



Advertentie

De spijkenisser besloot contact op te nemen het het Verkeers Handhavings Team van het politiekorps.



Hoewel De Goede door de politie van het kastje naar de muur werd gestuurd, liet de volhardende Spijkenisser het er niet bij zitten. Hij besloot een advertentie te plaatsen in een plaatselijke krant te zetten met een oproep aan iederen die op de Gemeentelandsedijk geflitst dacht te zijn. "Het aantal reacties was overweldigend. Ik heb maar liefst 82 reacties op mijn oproepje gekregen".



De Goede besloot vervolgens een e-mail naar het Verkeers Handhavings Team met zijn bevindingen en foto's te sturen. Uiteindelijk besloot de politie naar aanleiding van de klacht van de Spijkenisser alle foto's van de radarcontrole te vernietigen.



"Achteraf bleek de bebording op de weg niet goed te zijn. Een oplettende burger heeft ons daar op geattendeerd", aldus een woordvoerster van de politie.

 
 
Bron: Bron:  De Telegraaf (papieren editie)
 
  3-2-2005  


|

FlitsKaart