Over fanatieke agent kwamen 400 klachten binnen





 

LEEUWARDEN - De advertentie waarin de Leeuwarder ondernemer Watze van der Wal mensen twee maanden geleden opriep om tegen een motoragent van de politie te getuigen, heeft vierhonderd reacties opgeleverd. De agent schreef in mei en juni stelselmatig bonnen uit voor klanten van zijn gereedschappenverhuur in de Spoorstraat.

Van der Wal denkt dat de agent een hetze tegen hem voerde. Na een gesprek van de gedupeerde winkelier met politiechef Rob van der Veer heeft de bonnen schrijvende motorrijder zich nauwelijks nog in de straat laten zien.



,,Ik heb de gekste verhalen over dezelfde man binnengekregen. Mensen melden dat de agent zo fanatiek is dat hij ieder jaar als eerste binnen het Friese korps een bon uitschrijft, het hoogste aantal bonnen per jaar wil halen en zelfs bekeuringen uitschrijft als hij onderweg is om zijn kinderen naar school te brengen of te halen.''



Van der Wal werkt aan een internetpagina. Daarop wil hij alle reacties publiceren zodat ,,het gewone volk op de hoogte blijft''.



Het is voor de tweede keer deze week dat een motoragent van het Leeuwarder korps in opspraak komt. Tegen een agent loopt een onderzoek naar buitensporig geweld bij een arrestatie van een parkeerovertreder.



,,Ik heb het idee dat de politie de zaak nu wat met de mantel der liefde bedekt. Ik ben laatst door ze aangehouden bij Goutum. Toen een agent mij zag zitten, zei hij: ,,Och, Van der Wal. ben jij het. Rij maar door, want je hebt de laatste tijd al genoeg ellende met ons gehad'', aldus de Leeuwarder.

 
 
Bron: Leeuwarder Courant
 
  17-8-2002  


|

FlitsKaart