Pakkans op A1 is 100 procent





 

APELDOORN/DEVENTER - Negen digitale fotocamera‘s bewaken sinds gistermiddag het dertien kilometer lange wegvak van de autosnelweg A 1 tussen Apeldoorn (Knooppunt Beekbergen) en de afslag Deventer-Oost.



De camera‘s hangen aan vier van de 26 zogenaamde ‘portals‘ op dit weggedeelte in de richting Deventer. Portals zijn boven de weg hangende borden. Daarop wordt op dit wegvak sinds gisteren niet alleen de geadviseerde snelheid bij filedreiging aangegeven, maar nu ook een roodomrande dwingend voorgeschreven snelheid.



De automobilist die toch harder rijdt, gaat zonder pardon op de bon. De camera flitst (met infra-rood ook eventueel ‘s nachts) en een andere herhaalt dat één of meerdere portals verderop nog eens. De computer rekent razendsnel uit hoeveel tijd de auto met het geflitste kenteken over de afgelegde afstand heeft gedaan en welke gemiddelde snelheid daarbij is gereden.



Rijkswaterstaat denkt dat het door deze aanpak veiliger wordt op de weg en dat er minder filevorming zal optreden. Rijkswaterstaat zegt erbij met het systeem niet alle files op te kunnen lossen. Een onzer verslaggevers nam de proef op de som en reed in de avondspits het weggedeelte Apeldoorn-Deventer tweemaal.

 
 
Bron: Deventer Dagblad
 
  9-5-2002  


|

FlitsKaart