Pas op! Boetes tot 200 euro worden nog geïnd676x

De politiebonden hebben de actie om het innen van boetes te verhinderen van woensdag naar vrijdag uitgesteld. De actie betreft boetes voor minder dan 20 kilometer per uur te hard rijden en alle overtredingen die een boete van 200 euro of lager opleveren.

Door software-instellingen aan te passen worden de snelheidsovertredingen en de lagere boetebedragen automatisch weggefilterd uit de bestanden die door de Nationale Politie naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) worden gestuurd. Het kost volgens de bonden meer tijd dan gedacht om het filterprogramma op een verantwoorde manier om te zetten.

CAO-VOORSTEL
Politiemensen voeren al maanden actie voor een beter CAO-voorstel van verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt, stellen de politiebonden. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos.

VEEL FINANCIËLE GEVOLGEN
"De overheid gaat door deze actie miljoenen mislopen", lieten Gerrit van de Kamp van politiebond ACP en Albert Springer van politiebond NPB vrijdag al weten. "Deze actie heeft de meeste financiële gevolgen van alle acties tot nu toe."

Het verhinderen van de boete-inningen gaat voor onbepaalde tijd door. De politie beheert de server die de processen-verbaal verwerkt. Daarom kan zij deze actie uitvoeren. Voor de filtering wordt de zogeheten witte lijst met onder andere CD en AA-kentekens (diplomatiek en Koninklijk Huis) uitgebreid met de lagere snelheidsovertredingen en boetebedragen.

Bron:  Metro Nieuws

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram