Pas op voor de Belgische wegpiraat1986x

De 22-jarige Riona uit Hoogerheide krijgt er nog koude rillingen van. Vanaf Heerle tot aan de afslag Hoogerheide werd ze door een Belgische wegpiraat achtervolgd. "Het begon met bumperkleven. Daarna ging de man een tijdje naast me rijden en probeerde hij me van de weg te drukken. Ik belandde zelfs even in de berm. Ten slotte gooide hij met waterflessen."

Volgens Riona had zij geen aanleiding gegeven voor dit gedrag.

Het incident deed zich voor op 13 juni vorig jaar, maar is nog steeds hoogst actueel. Sinds mei dit jaar heeft de Nederlandse politie meer meldingen gekregen over dezelfde rode bestelauto. Riona: "Ik heb destijds aangifte gedaan en het kenteken doorgegeven." Dat wordt bevestigd door politiewoordvoerder André van den Hul. "Kenteken XEV-269 is inderdaad bekend. De zaak heeft helaas een tijdje bij ons op de plank gelegen, maar krijgt nu volop aandacht. Het gaat om extreem en gevaarlijk wangedrag."

Van den Hul zegt dat de recente meldingen over de Belg een gelijke strekking hebben. "Gooien met waterflessen, afsnijden van andere weggebruikers. Heel ernstig."

Voor zover bekend is de Belg alleen gespot in Brabant en Zeeland. De Belgische politie geeft geen informatie over deze zaak.

Bron:  BN DeStem

Melder: Achiel

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram