Pas op voor de STIG4809x

Nee, niet voor de Stig van Top Gear, maar voor het "nieuwe" Strahlung Informations Gerät. Waarom oppassen? Omdat het wel eens misleidend zou kunnen zijn. Laten we eens kijken wat de importeur Dhr. Sebastian van Dijk erover meldt:

De afkorting STIG staat voor: “Strahlung Informations Gerät” en meet alle electromagnetische straling die op uw voertuig afkomt. Feitelijk hebben we het over “Electro Smog”. Staat u bijvoorbeeld in de file en reageert de STIG heel fel, dan weet u dat u zich op een zeer ongezonde plaats bevindt.

Geweldig bedacht!


Ook de politie stuurt allerlei signalen op uw voertuig af, wat door de STIG wordt opgemerkt. De STIG is een onmisbaar accessoire voor elke automobilist in Europa. De STIG is DE detector die de bestuurder tijdig waarschuwt voor een ‘ongezond’ traject. Rijdt u in uw voertuig, dan is het doorgaans de politie welke gebruik maakt van een radartoestel of lasergun. Ook de Gatso flitspaal geeft een ongezond signaal af, indien deze in werking is.


Met andere woorden, het detecteert radar en laser. Laser detecteren mag, radar niet.


De STIG geproduceerd in Korea en in Duitse laboratoria gemodificeerd voor de Europese markt. Uitvoerige testen hebben aangetoond, dat de STIG niet detecteerbaar is door de RDD-apparatuur van de KLPD. De STIG is géén radar- of laserdetector, maar meet puur straling. Dat hierbij de controles van de politie worden opgemerkt is een bijkomend voordeel. Uiteindelijk gaat het om uw gezondheid!


De STIG lijkt gewoon op een goedkope low end radardetector uit Korea, zoals er zovelen zijn. Zoals in onderstaand plaatje blijkt: Het ziet eruit als een radardetector, heeft een klassiek achterwaarts kijkend laseroogje, een City knop (om bepaalde banden uit te schakelen in de stad) een mute knop, net zoals vele andere raamplakdetectors. Want, het is een raamplakker, zoals we dat van vroeger kenden, aan de voorruit geplakt. Erg opzichtig.


De STIG, een Koreaanse radardetector.Waarom zijn die testen niet gewoon openbaar? Filmpjes en dergelijke, of is het een loze kreet?
Wat de importeur het noemt maakt niet uit. De wet is helder. Het is verboden te rijden met een radarontvangstapparaat dat geschikt is om snelheidsmeters van de politie te detecteren. Het is een radarontvangstapparaat en het is geschikt, derhalve gewoon verboden.De Europese verkoop van de STIG is gestart in Nederland vanaf 1 juni 2009. De adviesverkoopprijs is € 795,- ex. btw en rembourskosten. Tijdens de introductieperiode betaalt u slechts € 695,-. De apparatuur wordt geleverd inclusief 12V-adapter en 12 maanden fabrieksgarantie.


Nou, dat is een mooie winst dan. Indien het apparaat wel opgemerkt wordt door de Radar Detector Detector van de politie kost dat u dus 695 ex BTW + 300 euro boete. Voor dat geld heeft u een Beltronics STIr Remote, wat bewezen ondetecteerbaar is en goede detectie heeft. (zie onze sectie techniek)


Praktische informatie:
De STIG wordt NIET ingebouwd en ligt binnen handbereik op het dashboard. De STIG is te gebruiken in meerdere voertuigen. Als u de STIG zou willen vergelijken met een Radardetector, dan is deze kwalitatief vergelijkbaar met de Stinger (onafhankelijke test uitgevoerd door AST). De STIG is ongeveer 50% goedkoper dan de Stinger, is te gebruiken in alle Europese landen en heeft een praktische Nederlandstalige gebruiksinstructie.


AST..... Nog nooit van gehoord en wij lopen al aardig wat jaartjes mee. Als het onafhankelijk getest is, is er vast een onafhankelijk testrapport. Ik geloof er niets van.
En dat gebruik in overige Europese landen; in andere Europese landen, zoals Belgie, Frankrijk en Zwitserland zijn behoorlijk hoge straffen op het gebruik van een radardetector tot zelfs inbeslagname van uw auto. Neemt u het risico?

Ik zou de heer Sebastiaan van Dijk willen adviseren om zeer zorgvuldig te zijn, want indien iemand wel hiermee gepakt wordt, dan staat de weg vrij om civielrechterlijk verhaal te halen, alsmede strafrechterlijk, namelijk misleiding.

Bron:  Flitsservice.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram