Peijs krijgt handtekeningen van dubbelgangers - A6-A9





 

DEN HAAG - Minister Karla Peijs (Verkeer) heeft dinsdag in Den Haag bezoek gekregen van twaalf dubbelgangers, die haar een petitie overhandigden tegen meer asfalt in de regio Almere-Amsterdam-Schiphol. De imitatoren van Peijs brachten in vier roze Cadillacs zo'n 12.000 handtekeningen naar het Plein.



Het ging om de handtekeningen van verontruste omwonenden. De bewindsvrouw neemt deze dagen een besluit over de infrastructuur in dit deel van de Randstad. Vooral de mogelijkheid van een nieuw stuk snelweg in het natuurgebied Naardermeer geldt als zeer omstreden.



Dit asfalt zou de A6 richting Almere verbinden met de A9 die Amsterdam-Zuidoost verbindt met Amstelveen en Schiphol. Bewonersorganisaties en Milieudefensie vrezen dat de minister vooral gaat kiezen voor veel meer wegen. De organisaties stellen dat ,,een toename van 50 procent verkeer door belangrijke woon- en natuurgebieden onacceptabel'' is.



'Nulplusvariant'


De initiatiefnemers pleiten voor een 'nulplusvariant', zoals ze het zelf noemen. Zij vinden dat de minister beter kan investeren in goed openbaar vervoer, een spitsheffing, lagere maximumsnelheden op 'stadssnelwegen', een betere regeling van woon-werkverkeer en het dichter bij elkaar brengen van wonen en werken.



,,Het nul-alternatief is geen alternatief'', oordeelde minister Peijs. De bewindsvrouw poseerde met haar look-alikes, maar kon haar gehoor nog geen duidelijkheid geven over haar keuze.,,We gaan buitengewoon zorgvuldig om met deze beslissing'', verzekerde ze. Peijs zei verder dat ze vrijdag nog nieuwe informatie krijgt. Een week later, op 30 juni, bespreekt het kabinet haar uiteindelijke besluit.

 
 
Bron: Noord Hollandsch Dagblad
 
  21-6-2006  


|

FlitsKaart