Peijs presenteert spoedwet



x

DEN HAAG - Na de spoedwet wegverbreding presenteert het kabinet op prinsjesdag een tweede spoedwet die de snelle aanleg van infrastructuuur mogelijk moet maken om files weg te werken. Daarin is de aanleg van nieuwe spitsstroken geregeld en de geluidsmaatregelen die daarbij komen kijken. Dat vertelde minister Peijs van Verkeer maandag tijdens een kennismakingsgesprek met de parlementaire pers.



De spoedwet wegverbreding was een project van 380 miljoen euro van het eerste kabinet-Balkenende om versneld 150 kilometer aan spitsstroken aan te leggen. Dat zijn vluchtstroken, die in de spits als rijstrook dienst doen. Volgens prognoses verdwijnen door de spitsstroken enkele beruchte files en worden andere flink korter. De effecten zijn echter tijdelijk van aard. Na verloop van tijd loopt de weg weer vol.



Op prinsjesdag presenteert Peijs ook plannen van aanpak voor de achterstanden aan het onderhoud van spoor, weg en waterwegen. Om daarvoor geld vrij te maken zullen waarschijnlijk flink wat andere verkeersprojecten in de ijskast verdwijnen.



Peijs maakte maandag ook bekend dat er eindelijk geld is gevonden voor het derde vliegende team van zeventien spoorwegagenten. De ministeries van Verkeer en Binnenlandse Zaken steggelden hier al tijden over. Verkeer gaat de agenten nu het eerste jaar betalen, Binnenlandse Zaken daarna.

Bron:  NU.nl

Melder: vw-driver

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram