Peijs: verbod losse spullen in auto was misverstand





 

DEN HAAG - Minister Peijs van Verkeer heeft nooit een verbod willen uitvaardigen op losse spullen in de auto. Ze wilde een dergelijk verbod alleen laten gelden voor het rolstoelvervoer. Haar ambtenaren hadden haar echter niet verteld dat de bepaling voor alle voertuigen zou gelden.




Dat heeft een woordvoerder van Peijs dinsdag gezegd. Hij bevestigde daarmee een artikel in het weekblad Elsevier en voegde daaraan toe dat waarschijnlijk een gewijzigde wetstekst naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.



Peijs had haar ambtenaren gevraagd te kijken naar een verbod op losse spullen in het rolstoelvervoer. Haar ondergeschikten vergrootten de reikwijdte van de wetsbepaling echter tot alle voertuigen, maar ze verzuimden Peijs daarvan op de hoogte te stellen.



Toen de minister de wet las, ging ze ervan uit dat het verbod alleen voor het rolstoelvervoer gold. Ze neemt wel de verantwoordelijkheid voor de " ambtelijke omissie", aldus haar woordvoerder.



Uit onderzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat bleek eerder dit jaar dat het rolstoelvervoer vaak onveilig gebeurt. Er slingeren geregeld spullen in de voertuigen rond, die bij een noodstop de inzittenden kunnen verwonden.


 
 
Bron: Telegraaf
 
  8-3-2005  


|

FlitsKaart