Peijs zet voorbereidingen snelweg A6-A9 door





 

DEN HAAG - De voorbereidingen voor de aanleg van de omstreden snelweg A6-A9 gaan gewoon door als het aan het kabinet ligt. Verkeersminister Karla Peijs schrijft dat in een brief die maandag naar de Tweede Kamer gaat, bevestigden vrijdag Haagse bronnen een bericht in het RTL Nieuws.



Het kabinet wil de A6 van Almere Buiten tot en met de Hollandse Brug (over het Gooimeer) en de A10 Oost verbreden. Omdat dit in alle varianten voor deze verbinding tegen het dichtslibbende verkeer tussen Almere en Schiphol staat, is dit niet omstreden.



Het kabinet beslist nog niet of er een nieuwe, ondertunnelde snelweg moet komen langs het Naardermeer of dat de bestaande A9 (Gaasperdammerweg) moet worden verbreed. Een nieuwe weg wordt weggehoond door Natuurmonumenten, de gemeente Amsterdam en andere lokale bestuurders. In de Tweede Kamer, die vrijdag de regeringsverklaring behandelt van Balkenende-III, heeft de oppositie erop aangedrongen af te zien van een besluit over de A6-A9.



Halsema


GroenLinks-fractieleider Femke Halsema drong er bij premier Jan Peter Balkenende op aan in het debat, dat rond achten werd hervat, helderheid te geven over de plannen. ,,Het zou onzinnig zijn als het nu niet duidelijk zou worden.'' Maar de premier liet dat na. ,,De tijd is daarvoor rijp als de brief de Kamer bereikt'', antwoordde de premier. ,,Wij nemen geen onomkeerbare beslissingen. Wij respecteren het als er verschillend over wordt gedacht.''

 
 
Bron: Noord Hollandsch Dagblad
 
  7-9-2006  


|

FlitsKaart