Politie activeert drie nieuwe digitale flitspalen in Zwolle1392x

De politie gaat drie vernieuwde digitale flitspalen in Zwolle activeren. Het gaat om twee palen aan de IJsselallee en een paal aan de Hasselterweg in Zwolle. De nieuwe palen stonden in Zwolle al een tijdje langs de weg, maar ze waren nog niet in bedrijf.

De flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. Ze nemen de plek in van oude palen of krijgen een nieuwe plek. Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden volgens de politie vervangen.

Vervanging onderdeel van landelijk project

Op zich zijn digitale flitspalen in Overijssel niet nieuw. Op een aantal plekken staan ze al een paar jaar. Maar de nieuwe zien er wel anders uit. De oude digitale flitspalen waren hoge dikke ronde palen, de nieuwe zijn kleine kastjes aan kleinere palen. Het vervangen van de oude flitspalen door nieuwe maakt deel uit van een landelijk project.

Voordeel voor de politie is dat de digitale palen 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes sneller gaat. De flitser maakt gebruik van een infraroodflitser. Die zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Op kruisingen met verkeerslichten wordt zowel geflitst bij te hoge snelheid als bij door rood rijden.

Bron:  RTV Oost

Melder: TwenteControle

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram