Politie bekeurt 1100 bezoekers Hellendoorn Rally1717x

De politie heeft vrijdag en zaterdag op de toegangswegen naar de jaarlijkse Hellendoorn Rally bijna elfhonderd bezoekers op de bon geslingerd voor te hard rijden. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

In totaal controleerde de politie bijna 10.000 bestuurders.

Onder de hardrijders bevonden zich ongeveer veertig rallyrijders. Zij krijgen naast een boete van de politie ook een sanctie van de rallyorganisatie.

TC Tubantia schreef Bonnen voor 800 rallykijkers

Liefst 800 automobilisten zijn dit weekeinde nabij Hellendoorn op de bon geslingerd omdat ze te hard reden. De politie was in verband met de Hellendoorn Rally extra alert op hard rijdende bezoekers aan het evenement, die de behoefte hadden hun ’helden’ te imiteren.

Op onder meer de Marleseweg en de Ommerweg werd langdurig de snelheid van de passanten in de gaten gehouden. Er werden in totaal 8.000 metingen verricht. Tien procent van de automobilisten bleek de geldende limieten te overschrijden.
Saillant detail is dat veertig van de overtreders deelnemers aan de rally waren. Ze waren op weg naar de start van een proef, of kwamen daar net vandaan en reden terug naar de serviceplaats in Rijssen. Ze krijgen niet alleen een bekeuring, maar worden ook door de organisatie achteraf nog bestraft met een boete.

Behalve de bekeuringen voor te hard rijden, deden zich bij het jaarlijkse evenement geen onregelmatigheden voor, zo meldt de politie. De vele tienduizenden bezoekers hielden zich keurig aan de regels. Er is niemand aangehouden voor rijden onder invloed.

De proeven van de rally speelden zich af in vijf gemeenten en duurden tot zondagavond half negen. De Markeloër Erik Wevers won voor de derde maal de Hellendoorn Rally. Zijn belangrijkste rivaal Mark van Eldik crashte gistermorgen en raakte daarbij gewond aan zijn hand. Zijn navigator brak drie ribben.
"Het hoort er niet bij, maar het is inherent aan rallyrijden", aldus Wevers. "Het geeft geen goed gevoel als je er aan komt en de auto van je tegenstander ligt op z’n kant. De rally gaat verder, maar even slikken is het zeker." Wevers versloeg Van Eldik al zes keer dit seizoen.

Bron:  NU.nl

Melder: rebo

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram