Politie bekeurt 532x bij grote verkeerscontrole





 

BERGEN OP ZOOM: In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie woensdag een grootschalige verkeerscontrole gehouden in Bergen op Zoom. Op verschillende momenten gedurende de dag controleerden in totaal vijftig politiemensen op overtredingen uit de Wegenverkeerswet. De politie bekeurde onder meer voor het niet dragen van de autogordel (75 euro), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (50 euro), het onverzekerd rijden met een voertuig en het niet voeren van een geldige APK (75 euro).



Vooral het rijden zonder autogordel neemt de politie hoog op. De politie constateert bij aanrijdingen met letsel nog altijd regelmatig dat de bestuurder of inzittenden ernstig gewond zijn geraakt omdat zij geen autogordel dragen. Door bestuurders daar op te attenderen en repressief op te treden wil de politie een signaal afgeven dat deze overtreding heel zware gevolgen kan hebben.



Op de Halsterseweg zijn 464 bestuurders gecontroleerd. In totaal zijn er 82 bekeuringen uitgeschreven: 39 aan bestuurders, die in de richting Bergen op Zoom reden en 43 aan bestuurders in de tegenovergestelde richting. De politie heeft tijdens de controle op de Halsterseweg één personenauto van de weg gehaald. Deze auto was niet gekeurd en kreeg de status “wrak”. Voor zijn eigen – maar ook andermans – veiligheid is deze auto uit het verkeer genomen.


Op de Nobellaan werden in totaal 46 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen.



Tijdens de controle op Plein 13 werden 113 weggebruikers op de bon geslingerd. Eén van hen had te veel alcohol genuttigd om zijn voertuig te mogen besturen en werd aangehouden. Een taxichauffeur kreeg een schikkingsvoorstel, toen bleek dat de man de Wet Economische Delicten had overtreden door zijn rittenstaat niet in te vullen. Een 31-jarige man uit Bergen op Zoom, die als passagier in een auto zat, die door de politie aan de kant van de weg werd gezet, bleek nog een tiental bekeuringen open te hebben staan voor een bedrag van bijna 1750 euro. Ook hij werd meegenomen naar het politiebureau.



De politie controleerde tussen 10.00 en 12.30 uur op snelheid op de Olympialaan waarbij er 215 bestuurders te hard hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur in plaats van het ter plaatse geldende maximum 50 km/uur. Op de Zuidzijde Zoom, waar eveneens een maximum snelheid geldt van 50 km/uur, reden tussen 13.15 en 15.15 uur 76 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid op deze locatie bedroeg 82 km/uur. Alle overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

 
 
Bron: Politiemwb.nl
 
  6-7-2006  


|

FlitsKaart