Politie bekritiseert navigatiesysteem1572x

Het instellen van navigatieapparatuur tijdens het autorijden moet strafbaar worden. Dat wil de politie, meldt het Nederlands Dagblad donderdag.

Het Korps Landelijke Politiediensten maakt zich grote zorgen over het toenemend aantal functies op de systemen, zoals bellen, tv-kijken, het zoeken van goedkope tankstations en zelfs het boeken van een hotelovernachting.

"Voor de verkeersveiligheid zijn deze ontwikkelingen slecht", zegt een woordvoerder van het KLPD in de krant. "We missen een handvat om dit aan te pakken."

Overtreding

Nu kan de politie alleen ingrijpen als tijdens het instellen van de navigatieapparatuur een overtreding wordt begaan, zoals slingeren en rijden op de vluchtstrook of als de bestuurder op een andere manier een gevaar op de weg vormt.

Het Openbaar Ministerie reageert in de krant afwijzend. "In alle eerlijkheid, wat kan een politieagent precies constateren?", vraagt verkeersofficier van justitie Peter Muijen zich af. "Een verbod hierop is niet te handhaven." Hij adviseert weggebruikers de extra mogelijkheden van navigatiesystemen niet te gebruiken.

Bron:  NU

Melder: Remco
Wickedje
Ikkeweenie
Erazzer
mauser

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram