Politie blijft negatief over 130 km/u op A2701370x

De politie handhaaft haar negatieve advies over het huidige snelheidsregime op de A270. Volgens de politie is er een speciaal dynamisch vekeersbord nodig, maar de provincie vindt van niet. Zolang de bebording op de A270 niet beter wordt, adviseert de politie negatief over een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

Volgens de korpsleiding zijn er dynamische verkeersborden nodig, maar het provinciebestuur vindt die te duur.

Dat bleek maandagmiddag tijdens de derde hoorzitting van de provinciale hoor- en adviescommissie over de snelweg tussen Eindhoven en Helmond.

Bezwaarmakers uit Nuenen wonnen eerder een rechtszaak tegen het verkeersbesluit van de provincie om (overdag) 130 in te voeren. De provincie heeft nu het ’voorgenomen besluit’ genomen om hieraan vast te houden. Daarbij negeert ze kritiek van de politie.

De korpsleiding heeft voorgesteld een nieuw type ’dynamisch’ verkeersbord te plaatsen. Met deze ’kantelwalsborden’ kunnen verschillende verkeersborden worden getoond, zodat automobilisten op elk willekeurig tijdstip direct zien waar ze zich aan moeten houden.

’Uit kostenoverwegingen volstaan wij bij de in Nederland breed geaccepteerde en gebruikelijke statische bebording’, zo reageert de provincie. ’Wij hebben geen aanleiding gevonden waaruit blijkt dat de statische bebording leidt tot minder verkeersveiligheid of onbegrip bij de weggebruiker.’

Bron:  Brabants dagblad

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram