Politie deelt 222 boetes uit bij controle op A7





 

(Novum) - Een verkeerscontrole langs de snelweg A7 in Friesland heeft vrijdagnacht 222 boetes opgeleverd. De controle vond plaats op parkeerplaats De Vonken, tussen Beetsterzwaag en Gorredijk. Bijna dertienhonderd bestuurders werden gecontroleerd.



Het gros van de bekeuringen werd uitgedeeld aan snelheidsovertreders. Op het gecontroleerde deel van de weg is de maximumsnelheid 120 kilometer per uur, maar 130 automobilisten en vrachtwagenchauffeurs reden harder. Tientallen bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het rijden zonder gordel en onverzekerd rijden.



Een 48-jarige man uit Heerenveen had te diep in het glaasje gekeken en bleek de auto van zijn vriendin zonder toestemming te hebben meegenomen. De man is opgepakt en overgebracht naar een politiebureau. Het hangt van de vriendin van de man af of proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt, laat de politie weten.



De controle begon vrijdag rond 19.30 uur en duurde tot zaterdag 01.00 uur. Ongeveer 45 agenten hielden zich met de controles bezig. Onder hen waren enkele douanemedewerkers die voertuigen controleerden op het gebruik van zogenoemde rode diesel. Die brandstof mag alleen door landbouwvoertuigen worden gebruikt en is goedkoper dan gewone diesel omdat er minder accijns over worden gerekend. Ook bekeek de douane met een scanner de inhoud van koffers en tassen.



Het viel de politie vooral op hoeveel mensen te snel reden, zegt woordvoerder Peter Boomsma zaterdag. "Vorig jaar hebben we ook een grootschalige controle gehouden op de A7, maar toen werd in verhouding minder vaak te snel gereden." Verder viel het op dat meer mensen dan verwacht hun rij- en kentekenbewijs bij zich hadden.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  7-1-2006  


|

FlitsKaart