Politie flitst ruim 3000 hardrijders bij Almere





 

De politie heeft zondagmiddag 3384 hardrijders beboet bij de Hollandse Brug op de A6 en de Paralleldreef in Almere. Een woordvoerder zei maandag dat voor ongeveer 125.000 euro aan bekeuringen is uitgeschreven.

Op de Hollandse Brug reden 2504 van de 9583 passerende voertuigen te hard. Hier mag door werkzaamheden 70 kilometer per uur worden gereden. Op de Paralleldreef is 80 het maximum, maar de snelste hardrijder reed daar 152 kilometer per uur.

De politie hield het hele weekeinde verkeerscontroles rond Almere. Zes hardrijders moesten hun rijbewijzen inleveren en elf kentekenbewijzen werden ingevorderd voor geluidsoverlast. Verder konden dertien bestuurders hun rijbewijs niet laten zien, zeventien hun kentekenbewijs niet en een had het keuringsbewijs niet bij zich. Drie weggebruikers kregen een bekeuring voor crossen.

Twee Almeerders raakten hun roze papiertje kwijt omdat ze dronken achter het stuur zaten. Het hoogst gemeten promillage was 1,35. Deze bestuurder reed bovendien 121 op een 80-kilometerweg en had geen geldig rijbewijs.

Op de Vogelweg in Zeewolde werden vrijdagavond rijbewijzen ingenomen van drie automobilisten. Zij reden rond de 140 waar 80 is toegestaan. Twee motorrijders uit Almere moesten hun rijbewijs zondagmiddag afgeven op de Hogering in Almere. Ze reden 141 en 150 kilometer per uur waar 80 is toegestaan. Hier werden nog eens 54 hardrijders gepakt.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  21-4-2008  


|

FlitsKaart