Politie Groningen: Alle medewerkers op bonnenjacht





 



Groningen. De Groninger politie begint eind deze maand een gigantisch bonnenoffensief. Zelfs burgerpersoneel gaat voor dat doel in uniform de straat op.


Medewerkers van de afdelingen communicatie, financiële administratie en personeel & organisatie, receptionisten en ander kantoorpersoneel worden voor de actie ingezet.


Fietsers zonder licht, eigenaren van opgevoerde brommers, berijders van gestolen fietsen en foutparkeerders lopen een verhoogde kans op een bon.


De politie ontkent dat de campagne bedoeld is om extra omzet te draaien. Volgens een politiewoordvoerster is de Blauwe Week bedoeld om de betrokkenheid van de politiemedewerkers bij hun organisatie te vergroten.


De politie heeft zich in prestatiecontracten verplicht een minimum aantal bonnen uit te schrijven. Behalve deze landelijke afspraak bestaat er een overeenkomst met de gemeente Groningen. Daar staat in dat de parkeerpolitie jaarlijks tussen de 60.000 en 65.000 parkeerbonnen moet uitschrijven.


In dit zogenaamde handhavingprotocol staat vrij precies omschreven hoe de parkeerpolitie de bonnen in de binnenstad moet binnenhalen.


Tenminste twee controleurs meten tussen negen uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds constant toezicht houden. ’s Morgens vroeg ‘moet het accent liggen op de controle van aannemers in het autovrije gebied’ aldus het protocol.


In de straten dicht tegen het centrum aan, lopen foutparkeerders de meeste kans op een bekeuring. Meer naar de randen van de betaald-parkeer-gebieden, mag minder gecontroleerd worden, blijkt uit het protocol.


Om de zichtbaarheid van de parkeerpolitie te vergroten zijn er ‘jagersteams’. Agenten op scooters die kriskras door de stad rijden om bonnen uit te schrijven. ‘Dit team heeft tot taak een maximum aan bekeuringen uit te delen’. Staat er in het protocol.

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden /Abonnee gedeelte
 
  22-5-2006  


|

FlitsKaart