Politie hindert dinsdag het verkeer / Update2429x

De politiebonden gaan dinsdag tussen 8.00 en 10.00 uur in het hele land actie voeren waarbij het verkeer wordt gehinderd. Alleen de snelwegen worden ontzien, verder mogen de politiemensen van de bonden hun creativiteit in het hele land botvieren.

De aanleiding voor de politie-acties is het cao-conflict met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken. Over verhoging van het loon is nu overeenstemming, maar het overleg liep afgelopen nacht vast op aanvullende eisen over bonussen.

Door de acties van de politie worden voor de tweede keer voetbalwedstrijden in de eredivisie getroffen.

Morgen geen verkeersacties politie

De vakbond ANPV noemt de aankondiging dat er politieacties komen waarvan het verkeer hinder ondervindt, voorbarig. Het idee dat agenten de samenleving zullen hinderen of schaden in hun strijd voor een betere cao is „vooralsnog onterecht”, aldus de kleinere politiebond maandag.

De vier politievakbonden besluiten maandagmiddag welke acties zij op touw zetten. Alleen acties die de vier bonden gezamenlijk aangekondigen, moeten volgens de ANPV serieus worden genomen.

De grootste vakbond NPB liet dit weekeinde doorschemeren dat de politie zint op acties die het verkeer hinderen. Dat leidde tot verontwaardigde reacties.

Bron:  www.nos.nl

Melder: numlock1001

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram