Politie int boetes tijdens feestdagen.2047x

ALKMAAR, zondag. Inwoners van de Kop van Noord-Holland die hun bekeuringen niet hebben betaald, maken grote kans met de kerstdagen en de jaarwisseling in de cel te zitten.

De politie Noord-Holland Noord, ofwel Alkmaar en omstreken, gaat de komende dagen, ook tijdens de kerst, openstaande boetes innen. Daarbij wordt niet geschroomd om wanbetalers vast te zetten of om auto’s van betrokkenen te laten wegslepen. De politie gaat juist nu tot deze actie over omdat de kans groot is dat mensen tijdens de kerstdagen en tussen oud en nieuw thuis zijn. Om deze reden worden dit soort incasso-operaties ook wel tijdens EK’s en WK’s voetbal gehouden.

Menno Hartenberg van de politie Noord-Holland Noord: „We komen alleen bij mensen die halsstarrig weigeren een boete te betalen voor bijvoorbeeld te hard rijden, mishandeling en rijden onder invloed. Zij hebben al diverse aanmaningen gehad van het Centraal Justitieel Incasso Bureau, nu is ons opgedragen de boetes te gaan innen. Het is de ’harde kern’ van de wanbetalers.” Het gaat om openstaande bedragen van 50 tot 1500 euro. In het district Noord-Holland Noord gaat het om enige honderden wanbetalers.

UPDATE 25-12-2006: Notoire wanbetalers opgepakt op kerstavond

(Novum) - De politie in het noorden van Noord-Holland heeft op kerstavond vier mensen opgepakt die nog een celstraf hadden uit te zitten. Dat gebeurde bij een politiecontrole die plaatsvond in Alkmaar, Heerhugowaard, Graft de Rijp en Sint Pancras. Twee andere personen betaalden een geldboete en mogen de kerst thuis doorbrengen.

De politie voerde de actie uit om 'notoire wanbetalers' en gedetineerden die niet terug waren gekeerd van verlof op te sporen. Vierentwintig adressen werden gecontroleerd. Op de helft van de adressen werd niemand aangetroffen. Waarschijnlijk waren de bewoners gealarmeerd door de aankondiging van de actie die de politie had gedaan.

Bron:  De Telegraaf (abonnee gedeelte)

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram