'Politie moet banden foutparkeerder lek prikken'x

AMSTERDAM - De politie moet de bevoegdheid krijgen om de banden van foutparkeerders lek te prikken. Met deze nogal rigoureuze lik-op-stukmaatregel wordt de overtreder meteen keihard aangepakt en het scheelt de politie een hoop administratieve rompslomp. Daardoor komt tijd vrij voor andere, belangrijkere dingen.Het opmerkelijke idee komt van de Rotterdamse politieman R. Slabbekoorn, vice-voorzitter van de Politie Vakbond Rotterdam (PVR).De PVR is een regionale politievakbond, die opkomt voor de leden in de regio Rotterdam-Rijnmond. Slabbekoorn zegt met zijn uitspraken een signaal te willen afgeven.Volgens Slabbekoorn komt het plan voort uit de frustratie van politiemensen.

Vaak gebeurt het dat ze de door henzelf uitgeschreven bekeuring na een aantal maanden weer terugzien.

"Het verzoek is dan om de wanbetaler op te gaan halen omdat hij zijn bon niet heeft betaald. Die bekeuring is al die tijd onderweg geweest, er zijn heel veel mensen mee bezig geweest en er zijn veel kosten gemaakt. Uiteindelijk wordt de politie zelf weer opgezadeld met extra werk. En het ergste is nog dat het geld, dat uiteindelijk wordt opgehaald, niet naar de politie terugvloeit."

,,Wanneer een band van de foutparkeerder wordt lek geprikt, dan zit er voor deze eigenaar niets anders op dan de band te verwisselen", legt de Rotterdamse politieman uit. "Dat is natuurlijk geen leuk karweitje. Zodoende wordt de overtreder meteen gestraft en laat hij het een volgende keer wel uit z'n hoofd. De agent in kwestie is er ook meteen van af en heeft niets meer te maken met de administratieve rompslomp."

In datzelfde kader pleit vakbondsman Slabbekoorn ook voor de invoering van een 'eurorijbewijs'. ,,Het is dan een soort tegoedbon. Op ieder rijbewijs staat een bedrag van 500 euro. Constateert een agent een overtreding, dan hoeft hij niets anders te doen dan het boetebedrag meteen van het rijbewijs af te halen. Simpel en het scheelt een hoop gedoe achteraf."

Overigens gaat de Rotterdamse agent nog niet zo ver te willen dat de politie bijvoorbeeld ook de voorruit mag inslaan van een autobestuurder die door het rode licht is gereden. "Maar het zou ons wel een hoop werk schelen. En voor de automobilist zit er niets anders op dan naar de garage te gaan. Dat kost hem tijd én geld en wij zijn er meteen vanaf."

Bron:  de Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Ja, sorry hoor, maar dit slaat weer helemaal nergens op. Als de politie zelf al vernielingen wil aan gaan richten dan rechtvaardigt dit ook bijvoorbeeld het in de fik zetten van een flitspaal omdat je niet zit te wachten op administratieve rompslomp. Het is echt diep treurig om te lezen dat zelfs een vice-voorzitter van een politiebond kenbaar maakt dat hij een iets te ruime fantasie heeft en een denkvermogen die je van een kleuter zou verwachten.

Als de politiemacht tegenwoordig zo denkt over andermans bezittingen dan zijn we lekker bezig met het goede voorbeeld geven. Dacht dat dat een van de functies was van de politie beste vice-voorzitter? Het word hoog tijd voor een nieuwe vice-voorzitter waarschijnlijk.

En die mensen die ogenschijnlijk niet wisten dat ze verkeerd stonden worden dan ook maar meteen bestraft met het wisselen en betalen van een band. Steekpenningen met de Kwik-Fit ofzo? De eerste die via mail kan vertellen aan ons wat de auto van deze vice-voorzitter is en waar die staat, krijgt een beloning. Dan kan deze man met zijn verwarde uitspraken 4 lekke banden in ontvangst nemen. Dit artikel heeft ons tenslotte ook weer het nodige administratieve rompslomp gekost waar we niet op zaten te wachten.