Politie neemt Horkenlijn in gebruik





 

De Politie Limburg-Zuid neemt op 18 augustus 2003 de zogenaamde 'Horkenlijn' in gebruik. De lijn is bedoeld voor agenten van de regio Limburg-Zuid die geconfronteerd worden met een 'ergerlijke' verkeersovertreding, maar op het moment zelf niet in staat zijn de overtreder staande te houden.



De politie startte op 1 december al het Meldpunt Agressief Verkeersgedrag. Dat nummer is voor iedere verkeersgebruiker openbaar, de Horkenlijn is (24 uur per dag) alleen voor dienders toegankelijk.



Een medewerker van de lijn neemt de melding rechtstreeks in ontvangst f de melding wordt geregistreerd door een datavoice-recorder. De overtredinggegevens worden ingesproken en op een later tijdstip verwerkt in een Automatische Aankondiging van Beschikking.



De politie hoopt op deze manier 'een steentje meer bij te dragen aan de verkeersveiligheid'. Het Meldpunt Agressief Verkeersgedrag en de Horkenlijn moeten in combinatie met een intensieve verkeershandhaving uiteindelijk leiden tot minder doden en gewonden in het verkeer.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  13-8-2003  


|

FlitsKaart