Politie neemt lasershield Alphenaar in beslag





 

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft maandag op de N11, ter hoogte van de kruising met de Goudse Schouw in Alphen aan den Rijn, een lasershield in beslag genomen tijdens een snelheidscontrole. De lasergun van een motoragent gaf bij de wagen van een 26-jarige Alphenaar de melding jammed aan. Een dergelijke melding wijst er in de regel op dat een auto is voorzien van een lasershield en dat bleek ook hier het geval.



De Alphenaar is zijn lasershield én zijn rijbewijs kwijt. Hij krijgt bovendien een proces-verbaal voor het verijdelen van politiecontroles. Het lasershield van de man is het derde dat het Regionaal Verkeershandhavingsteam van de politie de afgelopen tijd in beslag heeft genomen. De apparatuur wordt vernietigd. Anders dan de traditionele radarverklikkers, die de meetapparatuur van de politie niet verstoren, zijn lasershields verboden.



Bij een eerdere snelheidscontrole met de lasergun zijn zaterdag op de N11 vijf rijbewijzen in beslag genomen wegens veel te hard rijden. Gisteren raakte tijdens de snelheidscontrole eveneens een automobilist zijn rijbewijs kwijt voor te hard rijden. Met de kwestie van het lasershield bracht de politie zo in een paar dagen tijd haar score op zeven in beslag genomen rijbewijzen.

 
 
Bron: Leidsch Dagblad
 
  22-10-2002  


|

FlitsKaart