Politie pakt man die 'flitscontrole' op foto vastlegtx

NIJMEGEN - De politie heeft donderdagmiddag een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden, omdat hij foto's maakte van een snelheidscontrole op de Wolfskuilseweg in Nijmegen. Hij is geboeid naar het bureau gebracht. Zijn camera is in beslag genomen. De officier van justitie moet nu bepalen of de man moet voorkomen en of hij zijn camera terugkrijgt.

De man zegt dat hij de controle zag, zijn auto verderop parkeerde en enkele foto's ging maken. "Toen kreeg een van de agenten me in de gaten. Hij vroeg me op te houden. Ik ben daarna teruggegaan naar mijn auto. Vanachter een schutting maakte ik een laatste foto. Daarop pakte de agent me op en moest ik mee naar het bureau."Volgens de man waren de foto's bedoeld voor de website Flitsservice.nl, een internetpagina van mensen die protesteren tegen het in hun ogen grote aantal snelheidscontroles in Nederland."Ik wilde alleen de laserapparatuur van de agenten vastleggen. Ik heb ook tegen ze gezegd dat hun gezichten op internet niet herkenbaar zouden zijn."Volgens Flitsservice.nl en de man is het niet strafbaar om foto's te maken van controleapparatuur. "Een bevel om me uit de buurt te maken heb ik niet gehad. En dan nog: ik ben naar een andere straat gegaan."De woordvoerder van politie beaamt dat het maken van foto's op de openbare weg op zichzelf niet strafbaar is. "Maar de man is eerst gevraagd om te stoppen en vervolgens gesommeerd om dat te doen. Toch bleef hij doorgaan. Omdat hij daarmee de controle verstoorde en de agenten van hun werk afhield, is hij aangehouden."Dat de man is geboeid, zou zijn omdat hij bij de aanhouding verzet bood. Hij zegt zelf dat hij alleen zijn camera wilde beschermen.Voor de man was het de eerste keer dat hij foto's maakte voor de website. "Maar ik zal het blijven doen. Hopelijk tref ik de volgende keer alleen een minder chagrijnige agent."


Bron:  De Gelderlander

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Een erg vreemde verklaring van de woordvoerder. Het is niet strafbaar om foto's te maken, dus waarom moet er gesommeerd worden om te stoppen? Er is toch niets strafbaars aan de hand? Dus als er niets strafbaars aan de hand is, hoe kan je dan een controleur belemmeren als je aan de andere kant van de straat staat? Een typisch gevalletje van "Ik zal jou wel eens even krijgen".Beste agente en adspirant: Een voorbeeld en toonbeeld van het Nederlandse politie instituut. Arrogante opgeblazen figuren die denken dat ze alles kunnen maken. Helaas heb je nou de toorn van Flitsservice op je hals gehaald. Slaap lekker!