Politie rijdt voor auto's uit op A2x

Verkeer dat 's ochtends op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven rijdt, wordt de komende weken door de politie gemaand maximaal zeventig kilometer per uur te rijden. Bij grote drukte op de weg, gaat de politie de komende tijd nog verder. Dan gaan agenten er voor zorgen dat het verkeer zich aan deze snelheid houdt door in een auto of op de motor voor het verkeer uit te rijden.

Gistermorgen is voor het eerst een lichtkrant langs de snelweg bij Vught gezet waarop de advies-snelheid van 70 km/uur staat aangegeven. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat hopen zo de files en de kans op ongelukken te verkleinen. Vrijwel dagelijks staan er drie of vier kleine files op de snelweg van Den Bosch naar Eindhoven, stelt het Korps Landelijke Politiediensten.

Kop-staartbotsingen

'Nu trekken automobilisten na de eerste file vaak op tot 120 kilometer per uur om kort daarna weer flink af te moeten remmen voor de volgende', zegt L. van Beers van de KLPD. 'Dit 'hit and run'-gedrag vergroot de kans op kop-staartbotsingen.' Bovendien verlengt dit gedrag de files alleen maar, stelt de KLPD, omdat afremmend verkeer ervoor zorgt dat achteropkomende auto's ook gaan remmen. Als het verkeer maximaal zeventig blijft rijden, worden de files dus ook korter, is de bedoeling.
Het zogenaamde 'blokjesrijden', waarbij agenten zelf langzaam voor de auto's uitrijden, gebeurt alleen als het verkeer op de A2 wel erg veel op een jojo lijkt, zegt de KLPD. Bij deze maatregel is het inhalen van agenten niet mogelijk.
Of het waarschuwingsbord bij Vught werkt, wordt de komende weken in de gaten gehouden.

Bron:  Eindhovens Dagblad

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram