Politie Rijen 'lasergunt' gewoon verder (ook andere korpsen)x

RIJEN - Het politieteam Rijen hield gistermorgen op de Julianastraat een snelheidscontrole met behulp van een lasergun. Dat gebeurde ondanks het feit dat de rechtbank in Leeuwarden vorige week het gebruik van dit meetapparaat heeft verboden en en passant het gebruik toestond van een lasershield, waarmee de metingen met de lasergun kunnen worden verstoord.

Voor de Rijense politie was het geen kwestie van de krant niet lezen of een rechtbankuitspraak negeren.

Woordvoerder J. Steenmeijer: "Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft al in augustus 2000 het gebruik van een lasergun toegestaan. Daar doet de uitspraak van een lagere, individuele rechter niks aan af. Het openbaar ministerie is bovendien in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Leeuwardense rechter."
Bij de controle kregen tien autobestuurders een verbaal voor te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid was 69 km/uur.

Bron:  Zwolsecourant

Melder: Rob (itdanger)

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dit bericht is NIET alleen van toepassing op de politie Rijen. Ook andere korpsen gebruiken het illegale meetapparaat nog steeds.We zien nog steeds veel meldingen van LASER en dat wijst erop dat de politie zich niet aan het vonnis van het gerechtshof Leeuwarden houdt. Al heeft de Hoge Raad in een ander individueel geval positief beslist heeft over de lasergun, men zou op z'n minst het hoger beroep moeten afwachten. Het OM heeft echter de korpsen gezegd gewoon door te gaan.