Politie schrijft record aan bekeuringen uitx

DEN HAAG - De politie heeft vorig jaar in de Haagse regio een recordaantal bekeuringen uitgedeeld voor verkeersovertredingen. Voor onder meer het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet dragen van autogordels en door rood rijden werden 750.000 boetes uitgeschreven. Dat zijn er tienduizenden meer dan in 2003.


Dat blijkt uit het jaarverslag van het Regionaal Handhavingsteam Verkeer van politie Haaglanden. De resultaten worden vandaag besproken door onder meer de landelijke 'verkeersofficier van justitie' mr. J. Spee, de Haagse hoofdofficier van justitie mr. H. Moraal en politie Haaglanden.De politie controleerde vorig jaar in de regio de snelheid van 21 miljoen automobilisten. Van hen reden er 234.000 te snel. In 2003 reden 200.000 van de 12,5 miljoen gecontroleerde bestuurders te hard. Relatief gezien daalde het aantal snelheidsovertreders dus: van 1 op 62 bestuurders in 2003 tot 1 op 91 in 2004.De stijging van het aantal boetes zegt daarom volgens de politie niets over de verkeersveiligheid. De toename zou veel meer een gevolg zijn van extra verkeerscontroles. De politie voldoet met de resultaten aan de eisen uit het prestatiecontract dat met de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken is gesloten.De extra controles leidden in 2004 ook tot een toename van het aantal bekeuringen voor het niet dragen van autogordels en het negeren van een rood verkeerslicht (van 6800 in 2003 tot 9000 in 2004). Het aantal automobilisten dat onder invloed reed, bleef stabiel op zo'n 300. Ook werden evenveel bestuurders betrapt op het rijden zonder gordel: 6000.
De politie zette vorig jaar fors in om de overlast en het weggedag van scooterrijders aan te pakken. De speciale actie 'Brom Normaal' in de rond Den Haag bleek zo'n succes dat de actie dit jaar wordt uitgebreid naar de hele regio. Tijdens 'Brom Normaal' controleerde de politie in vier maanden tijd 2827 brommer- en scooterrijders. Er werden 3360 bekeuringen uitgeschreven. De politie nam 52 bromfietsen in beslag, die waren gestolen of werden gebruikt door drugsrunners.

Bron:  Haagsche Courant

Melder: Drnomad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dan valt het op dat het aantal alcohol- en gordel bekeuringen precies het aantal is dat in de boetequota is afgesproken...