Politie vraagt 'klikkers' tegen wegpiraterij





 

WOLVEGA - De politie roept bij de bestrijding van wegpiraterij de hulp in van burgers. Om roekeloze bestuurders te kunnen aanpakken, wil de politie in Weststellingwerf dat getuigen het kenteken noteren en doorgeven.
De politie hoopt zo een einde te maken aan de overlast en het gevaarlijk verkeersgedrag. Het jakkeren is in en nabij de centra van Wolvega en Noordwolde een plaag. Het zijn vooral jongeren die voor overlast zorgen, op brommers, scooters, motoren en in snelle auto's.



,,Je kunt merken dat de jeugd meer te besteden heeft'', aldus Geert Cuperus van de Wolvegaster politie. De politie wil niet langer alleen staan bij het opsporen van wegpiraten. ,,De burger stelt steeds hogere eisen aan de politie, maar wij vragen daar ook wat voor terug'', legt Cuperus uit. ,,Het moet niet van één kant komen.''



De politie vraagt burgers na melding een getuigenverklaring af te leggen. Bij twee of meer getuigen van eenzelfde voorval krijgt de dader een proces-verbaal. Met justitie in Leeuwarden zijn afspraken gemaakt over eventuele vervolging van notoire overtreders. De politie belooft in elk geval de dader na aangifte op zijn gedrag aan te spreken.



De afgelopen maanden waren hardrijders betrokken bij een aantal ongelukken in de gemeente. Vorige maand plukte de politie in Wolvega twee snelheidsmaniakken van de weg. De twee Wolvegasters van 22 en 24 jaar scheurden op roekeloze wijze met hun auto door het dorp.

 
 
Bron: Leeuwarder Courant
 
  29-8-2002  


|

FlitsKaart